Byen eller landet?

Dette er Bjertnestunet i går morges. Skal litt til å få det vakrere enn dette. Disse dagene gjør at man vil kjøpe huset og bare bli her :) Noe så befriende og godt å våkne opp til denne utsikten, stillheten og plassen. Vi hadde nesten ingen planer i helgen, og det var så deilig. Helgen blir så lang, særlig her ute.  Vi har gått turer og bare kost oss. 

Sen frokost og late dager..

Vi diskuterer ofte hva vi skal gjøre etter at "året vårt" har gått. "Hva skal vi velge?" Et stort spørsmål, med maange meninger, synsvinkler og tanker rundt svarene. I tillegg kan svarene våre forandre seg fra dag til dag. Det er ingen hemmelighet at vi savner Oslo, venner og familie. Det går lengre mellom hver gang vi møtes, og tilgjengeligheten man har i byen finner man ikke her. Allikevel koser vi oss så fælt her.. Ja, det er 7-8 min til nærmeste matbutikk, men gjør det noe? Det har vel egentlig bare resultert i mindre "sløsing" i butikken og mye bedre planlegging av innkjøpene. Venner og familie kommer jo på besøk hit og vi besøker dem, men det må mer planlegging til en før. Vi kommer ikke utenom at det er 50 min i bil mellom oss.

Huset våårt!Lillegull nyter livet på inngangspartiet.. Som vanlig!Jula har akkurat blitt pynta bort, så nå er vi tilbake til den rene, fine stilen som jeg liker så godt. 

Tiden vår er passert halvveis, og det har gått utrolig fort.. Kan ikke skjønne at vi er forbi jul, og at det kommer vår og en ny sommer like rundt hjørnet. Kjenner at avgjørelsen vår blir enda vanskeligere når tiden kommer for sol, bad, grilling og stoor hage. Men er det litt tidlig? Siden det bare er meg, Michael og Apollo enda. Trenger man plassen? Bør man bo litt mer sentralt før man har barn. Kanskje man kan flytte opp igjen når man har to-tre barn og livet dreier seg om å ha plass til alt? Det er mange tanker vi gjør oss, og vi blir ikke helt enige med oss selv enda.

Om ikke Apollo sitter på trappa sitter han i vinduskarmen og speider utover naboen.Etter råd fra venner skal vi sette opp en stor liste hvor vi fører opp positive og negative sider, for så å se hvilken av listene som blir lengst. Verdt et forsøk :)

Vi skal komme nærmere tilbake på vurderingene vi gjør oss, tankene og fremtidsplanene våre. Det vi er helt sikre på og helt enige i er at vi koser oss masse, elsker å ha stort hus, naturen utenfor og veldig gode naboer. 

Vi håper dere har en fin mandag - en ny uke er akkurat i gang!

9 kommentarer

Hilde

14.01.2013 kl.22:13

Må bli vanskelig å evt flytte tilbake til en liten leiligheter- etter å ha bodd der ?

bjertnestunet

15.01.2013 kl.09:19

Hilde: Det virker nesten litt utenkelig akkurat nå. Fra 165 kvadrat til 69, fra fire soverom til to, fra to stuer til en, fra to bad til ett, og ikke minst størrelse på kjøkken, stue og vaskerom. Det går jo nesten ikke an.. ;)

Trude

16.01.2013 kl.22:56

<3 Jeg håper, for alt det er verdt, at dere blir i alle fall :-)

Jeanette

17.01.2013 kl.10:07

Hei søte.. Skjønner godt at dere sliter med det valget. Er jo + og - med begge steder men tenkte komentere en ting du skrev.

"Men er det litt tidlig? Siden det bare er meg, Michael og Apollo enda. Trenger man plassen? Bør man bo litt mer sentralt før man har barn. Kanskje man kan flytte opp igjen når man har to-tre barn og livet dreier seg om å ha plass til alt?"

Som du vet har jo vi lillemann og vi vil jo veldig gjerne få oss noe større noe som gjør at vi må ut av Oslo . Og ta lillemann ut av bhg er noe som frister vledig lite. Han stortrives virkelig og jo eldre han blir jo vanskeligere blir det :( Jeg skulle virkelig ønske vi hadde funnet "stedet å bo" før vi fikk barn. Syns dere er kjempe heldige som faktisk har muligheten.

Klem

Bjørg

20.01.2013 kl.15:11

Hei. Er dette et Bruse hus med 4 sovertom ? Vi skal bygge det.

Silje - Steffagarden

28.01.2013 kl.22:24

Som Jeanette over her skriver, det er bedre å finne seg til rette FØR man får barn. Vi valgte å flytte fra byen til landet da lillehjertet skulle begynne på skole, skulle ønske vi gjorde det lenge før... Rart for henne å komme ut på landet der alle kjenner alle, hun kjente ingen...

Jeg hadde ikke vært i tvil hadde jeg skulle tatt en sånn avgjørelse, fint for både store og firbeinte å bo på landet... Rett og slett en luksustilværelse!

Lykke til med avgjørelsen!

bjertnestunet

11.02.2013 kl.16:58

Jeanette: Absolutt! Vi føler oss veldig heldige som har fått muligheten til å prøve det ut:) Og det er klart jeg ser at det er et drømmested når det kommer til barn og større familie..

Ingenting er sikkert- alt vi vet er at vi har et vanskelig valg foran oss!

Klemmer :)

bjertnestunet

11.02.2013 kl.16:59

Bjørg: Vi bor i Rødhette med fire (muligheten for fem) soverom :)

bjertnestunet

11.02.2013 kl.17:00

Silje: Det er jeg veldig enig i. Jeg ser at det vil være vanskelig å ta med et allerede etablert barn og flytte til et fremmed sted. Absolutt noe man må tenke på...

:)

Skriv en ny kommentar

hits