Nyforelsket og nyter de første hvetebrødsdagene :)

"Begrepet hvetebrødsdager henviser til dagene etter bryllupet. Hvetebrød er godt brød som tradisjonelt ble spist til fest. Selv om man ikke nødvendigvis spiser hvetebrød på fest i vår tid, brukes begrepet som et bilde på en behagelig og lykkelig tid for de nygifte.

Hvetebrødsdagene varer en måned fra bryllupets dato, og i følge tradisjonen har de nygifte i denne måneden ingen forpliktelser til å delta i sosialt liv. De skal være sammen, dyrke sin kjærlighet og legge grunnlaget for sitt samliv. Lengden på hvetebrødsdagene skulle i utgangspunktet gjøre det mulig for kvinnen å bli gravid, og med en måned hadde hun en teoretisk mulighet til det.

Reiser ikke brudeparet på bryllupsreise umiddelbart etter bryllupet, tilsier tradisjonen at man ikke skal komme på uventet besøk til brudeparet den første måneden etter vielsen."

FANTASTISK!!

Dette er et av de ordene som best beskriver lørdagen! Vår bryllupsdag, vår drømmedag :)

Bare et knippe minner fra dagen :) Har uendelig mange bilder og videoer.. Heldigvis uforglemmelig på alle måter :)

På Bjertnestunet er det bare fryd om dagen. Veldig godt å komme tilbake til huset vårt, pakke ut alle bager og ikke minst alle gavene. Her er mer enn god nok plass til alt vi har med hjem, og vitrineskapet står fullt i stua av herlig porselen, vinglass og serivse. Vi fikk alt vi ønsket oss, og mer til! Har så rause, gavmilde og snille venner og familie.. Vi sitter å beundrer alle kort og gaver, taler, bilder og videoer. Vanskelig å få nok.  Bjertenstunet overrasket oss med en fantastisk gave :) En kjempe champagne og gavekort på Hageland. Nå skal hagen vår bli fin :)

Michael er tilbake i jobb, heldigvis ikke mer enn 8 arbeidsdager igjen! Da skal vi ha feire, og første bryllupsreise er bestilt!! Forteller mer om det siden...

Herr og fru har besøk fra Oslo i dag, så mannen står ved grillen! Solen skinner og vi er klare for middag på terrassen :) Ha en herlig tirsdag kveld!

10 kommentarer

Camilla

26.06.2012 kl.19:22

Må bare si det igjen; for en utrolig vakker brud du var!! Ser ut som dagen var fantastisk-så herlig :) Nyt dagene!!

Stephie

26.06.2012 kl.19:45

En virkelig fantastisk dag :) Fler som lever på minnene fra denne nydelige dagen, det er sikkert og visst ;) Dere er så utrolig nydelige sammen, et forbilde å se opp til :) Du stråler som alltid Caroline <3

bjertnestunet

26.06.2012 kl.20:14

Camilla: Tusen, tusen takk! Vi storkoser oss <3

bjertnestunet

26.06.2012 kl.20:14

Stephie: Du er så good!! Skal leve på dette leenge! Gleder oss til å se dere i morgen <3

Silje H

26.06.2012 kl.23:10

Hei! Jeg må bare si: for en utrolig flott kjole!! :) helt fantastisk fin var du! Følger bloggen deres da vi var blant de 20 siste i konkurransen om huset, så syns det er moro å følge med:) gratulerer så masse både som vinnere og som nygifte :)

bjertnestunet

27.06.2012 kl.14:12

Silje H: Å, tusen takk - så hyggelig :)
Nei, var dere? Så gøy :) Og veldig koselig at du følger med.. Vi storkoser oss i huset :)

Silje H

27.06.2012 kl.15:16

Ja, jeg tror (hvis jeg ikke husker helt feil) at vi var før dere i "intervjuet" i det lille huset. Hadde med oss en liten gutt, hvis du husker (og hvis det var dere).

(og forresten sitter jeg i julebordskomiteen på jobben med din far! Verden er ikke stor!)

Fortsett å kose dere i huset og med hvetebrødsdagene :)

bjertnestunet

28.06.2012 kl.19:18

Silje H: Å, ja det kan stemme vettu :) Så morsomt!
Nei, da er verden virkelig ikke stor - hehehe :)

Tusen takk, vi skal kose oss!
Ha det fint dere også :)

Oda

28.06.2012 kl.22:12

For en nydelig kjole du hadde! Hvor er den fra?

bjertnestunet

29.06.2012 kl.08:32

Oda: Kjolen kjøpte jeg i Lillestrøm, og er fra Blue by Enzoani!
Takk, den er kjeempefin :) Synd å ikke skulle bruke den mer :P

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits