Restaurant, helg og én uke igjen til bryllup

På tirsdag kveld måtte vi feire vårt år som forlovet, og hadde lyst til å dra ut å spise. Ikke vært på restaurant på vårt nye hjemsted enda, så det så vi frem til. Det finnes flere steder og velge mellom, men valget falt på Skarnes, og restauranten La Luna. Skarnes er ikke en del av Nes kommune, men av Sør-Odal. Siden det ligger så nærme vår kommune, velger vi allikevel og fortelle litt om det.Skarnes er et tettsted og administrasjonssentret i Sør-Odal kommune i Hedmark, og har rett under 2300 innbyggere. Tettstedet består av tre deler, med det egentlige Skarnes på neset på østsiden av Glåma, Korsmo og vestsiden av elva og Tronbøl sør for Skarnes. Selve Skarnes inneholder det meste av den kommersielle virksomheten og servicefunksjonene for kommunen, mens hovedmengden av innbyggerne i tettstedet bor på Tronbøl.

Skarnes stasjon er en jernbanestasjon på Skarnes anlagt langs Kongsvingerbanen i 1862, 138 m over havet. Det tilbyr åpent venterom man-fre, 20 parkeringsplasser, sykkeplparkering og godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Skarnes videregående skole er en kombinert skole med utdanningsprogrammene studiespesialiserende, programområdet musikk, bygg- og anleggstenikk, design og håndverk og elektro. Skolen har ca 350 elever og nærmere 60 lærere. Skolen er godt utstyrt, blant annet med fire datarom og en del mindre grupperom med tilsammen ca. 200 datamaskiner for elevbruk, datalab for musikk, spesialrom for kjemi, fysikk og biologi. Vi har verksteder for de ulike programområdene og bibliotek for elevene. 

 Skolen flyttet inn i nye lokaler ved Idrettshallen og Korsmo barneskole i 1989. Skolebygningen er på ett plan med praktiske løsninger og en stor kantine som det naturlige midtpunkt for elevene.

Skarnes stiller med mer enn det helt nødvendige. De stiller med mye morro for både store og små. Skarnes lekeland er nyoppusset, og stiller med:

  • Rutsjebaner og flåte
  • Lekeapparater for liten og stor
  • To oppvarmede basseng med tre sklier
  • Trehjulsykler og tråtraktorer
  • Dyr fra bondegården
  • Sandkasseleker
  • Hoppepute
  • Overraskelser enkelte dager

Vi brukte kun et kvarter til Skarnes, så det var bare en liten svipptur. Vi kommer garantert tilbake for å spise - for den maten var veldig god :) La Luna hadde en tykk meny å velge fra og serverte store, gode porsjoner. Kan så absolutt anbefales.

 

Det er søndag, og vi har kun planer om hus - og klessvask, grilling (hvis sola titter frem) og ta i mot begge familiene våre på søndagsmiddag. Vi valgte å ikke ha noen spesielle planer i helgen, i og med at en stor helg kommer opp i enden av den nye uka :) Vi har fått det så koselig i huset nå. Vaskemaskin og tørkestativ er på plass, en haug med koselige, blomstrende innflytningsgaver, lamper i (nesten) alle rom og alt annet som gjør det hjemmekoselig:) Skal snart legge ut noen bilder av alle rommene i huset, så dere kan se:)

God søndag, ønskes fra Bjertenstunet!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits