Gråvær kombinert med greske perler!

God formiddag!

Gråe skyer ligger som et teppe over Bjertnestunet i dag. Hva passer vel bedre enn å sitte og dagdrømme om sommerferie i Hellas da?

Sommerferien i år vil bli litt ekstra spesiell, siden vi gifter oss om kort tid. Vi har egentlig bestemt oss for å ta den "store" bryllupsreisen til vinteren igjen, da det vil være godt å komme seg til varmere strøk. I tillegg får vi delt opp den store opplevelsen litt, så ikke alt er over i løpet av få sommeruker. Allikevel må vi jo ha en ferie i sommer, en ferie for å feire oss nygifte og lykkelige. Vi har lagt vår elsk på Hellas. De nydelige greske perlene syns vi er noe heelt for seg selv. De trange gatene, havna, myldrende folkeliv og små hvite hus med blå tak er noe av det mest sjarmerende vi vet om. 

Turen kommer til å gå til Hellas, men hvor? 

Vi prøver å lete gjennom alle de greske øyene og stedene, men det er jo så mye fint. Kanskje du har noen fine ferieminner eller erfaringer å dele? Vi ser etter reisemål til en idyllisk perle, perfekt for to som vil vandre hånd i hånd i trange gågater og spise middag ved vannkanten på havna? Fine strender er også viktig, da vi ser at det flere steder er mye stein/grus-strender. I fjor sommer var vi på Lefkas. Et lite romantisk sted, med lange strender og klart vann. Fjellskrentene, scootertur og oppdagelsesferd gjorde det veldig minnerikt. Ikke for å snakke om kvelden da Michael satte seg ned på kne og fridde i solnedgangen! *Snufs


Ah, gode minner!

Vi har plukket oss ut noen favoritter som vi må se nærmere på. Kanskje dere har vært borte i noen av disse?

SAMOSSamos ser fantastisk ut, særlig de to stedene Pythagorion og Kokkari.

KARPATHOS

Karpathos er øyas viktigste havn og største by. Langs den fine strandpromenaden ligger det flere hyggelige restauranter og tavernaer.

SKIATHOS


Skiathos er velsignet med over 60 strender - den ene vakrere enn den andre. Her finner du alt fra lange, brede sandstrender til bortgjemte små viker med bare et fåtall besøkende.

Vanskelig å skulle velge bare ett sted av så mange skjønne muligheter, så vi blir veldig glad for litt inspirasjon! Gleder oss gjør vi uansett, Hellas kan ikke slå feil.

4 kommentarer

Elisabeth

12.06.2012 kl.17:32

Jeg var på Samos, Pythagorion, i fjor sommer med noen venninner. En liten by med kun havn og en annen gate. Bystranda imponerte ikke mye, liten og steinete. Den andre store stranda litt utenfor byen var bedre, men solsenger som var holdt av til de lokale. Elsker Hellas selv, men tror jeg ville valgt en annen øy ;) Og husk, ta med nok kontanter til å klare dere hele ferien! Lykke til til Hellas med valg om fremtiden og euro/EU på søndag. God ferie til dere to :)

bjertnestunet

12.06.2012 kl.18:40

Elisabeth: Takk for gode råd! Det tar vi til etteretning.. Strendene er viktige for oss, så da tror jeg vi skal se oss litt om på de andre øyene :) Godt å kunne luke ut noen steder, da det er så mange å velge mellom :)

Kikki

12.06.2012 kl.23:18

Jeg har vært på Skiathos og synes det var en nydelig liten øy. Her kan man slappe av 100%. Det er mange fine spise steder og strender.

bjertnestunet

12.06.2012 kl.23:28

Kikki: Skiathos ligger faktisk øverst på lista vår nå :) Ser kjempefint ut der! Takk for innlegg :)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits