1 juni og ÅRNESDAGENE står for tur!

Nes kommunes tradisjonelle sentrum er Vormsund, men har etterhvert blitt overgått av det "nyere" tettstedet Årnes. Disse er sammen kommunens viktigste handelssentrum. Årnesdagene er rett ved målstreken, og settes i gang i dag. Det holder på hele helgen, og er absolutt noe vi nye beboere bør prøve å få med oss. Vi har forstått at Årnesdagene er en stor begivenhet for bygda, noe det satses stort på! 

Årnesdagene er viktige for handelsstanden. Det gir de sjansen til å vise seg fram, og hva de har å by på. I år kan handelsstanden by på nok en folkefest, med gode underholdningstilbud for små og store, med folkeliv i gatene, med tivoli og alt som hører med. Og ikke minst med mange gode tilbud i butikkene. Miksen av tilbud fra butikker, lag og foreninger, kultur og folkeliv skal sørge for at folk får en positiv opplevelse av et Årnes-besøk. Noe må ha blitt gjort riktig gjennom alle disse årene, da det er 41. gang det inviteres til Årnesdagene. Folk setter tydeligvis pris på denne helgen i året :)

I tillegg til at Årnesdagene trekker folk fra hele bygda til bygdesenteret, er det også godt med besøk fra nabobygdene. Utflyttede nesbuer benytter også sjansen til å besøke hjemstedet i forbindelse med Årnesdagene. Her vil du garantert treffe mange gamle kjente. Årnesdagene blir et møtested. Jubileumsmarkeringen i fjor ble kanskje tidenes folkefest i Årnesgatene, og handelsstanden håper på en reprise i år. Programmessig blir det i år lagt litt mer vekt på tilbud til de yngste. Det blir pirater og sjørøverskute, brukthandel for barna og sjørøvertokt på Glomma. Det er også barnetime med Karius og Baktus på hovedscenen. Årnesdagene-komiteen lokker også med en "nyhet" på årets arrangement. Brosteinsballet var en viktig del av Årnesdagene for mange år siden. Nytt i år er at deler av tivoliet er flyttet ned på bryggeområdet. Tivoliet skal ha igjen noen boder og en barnekarusell i sentrum, men resten flyttes ned. Det vil være muilig å ta tog ned til brygga og opp igjen til sentrum. 

Postgirobygget er på scenen lørdag kveld, i tillegg til det lokale Crystal Heart. Billetter er forøvrig lagt ut hos Expert i sentrum. Årnesdagene kan lokke med et eget mattorg, med lokale matprodusenter, og en egen husflidsavdeling.

Bildene er tatt fra Raumnes og er fra tidligere "Årnesdager". Det viser mye yrende liv, masse aktivitet, konserter og karuseller. 

I løpet av helgen bør vi besøke Årnes, lære mer og få kjenne på kroppen hvordan Årnesdagene foregår. Er uansett fint å få ta del i noe så vellykket, storsatsende og lokalt - særlig for oss ferske nesbuer ;) Kanskje du/dere også tar turen? En god mulighet for å bli kjent med kommunens liv og samhold. Her ser det ut til å være noe for en hver smak, og bygda tør å love nok en vellykket festhelg. Kom og opplev Årnesdagene 2012.

Nyt at helgen er her :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits