Nes-Oslo-Nes

Vi har bodd på bjertnestunet litt over en måned, og stortrives. Vi har i løpet av den tiden blitt kjent med hva pendling innebærer. Er jo ikke vant til det fra før, da vi bodde et steinkast unna alt vi skulle og trengte. Nå har vi 40-45 min inn til Oslo, og var spente på hvordan det skulle være. Michael har helt klart mest kjøring, men er også godt vant med det fra før pga yrket :) Jeg, derimot, syns det var stor overgang å ha en liten time i bilen for å komme til mamma og pappa. Men etterhvert som vi kjører ruta, som forsåvidt er en av de beste strekningen du kan kjøre (rett frem på ny asfalt!), blir bilturen kortere og kortere. Jo mer man blir kjent med veien, jo raskere føles det. Nå stikker vi inn til Oslo om vi skal på fest, eller bare besøke venner og familie. Og det beste med alt; å svinge inn igjen på tunet og til det store huset etter et Oslo besøk, det er deilig det :)

Vi kjører selvsagt sammen de dagene det passer sånn.. Er det tidlig om morgenen er matpakke og coffee-to-go pakka klart i bilen. Med radioen på og godt morgenhumør, er bilturen bare hyggelig :) Vi har jo ofte vennepar på besøk, og de sier det samme om strekningen - inget problem :)

På morgentur med Apollo rundt på tunet noen minutter før 06.00 er det fere i nabolaget som starter motoren. Vi er ikke alene om å reise tidlig, og helt sikkert ikke de eneste som skal inn til byen. Ut i fra trafikken og bedømme, er det overraskende mange som velger å pendle hver dag.

Vi er spente på hva vi syns om pendlingen utover året.. Jeg kan jo se for meg at morgenstunden vil bli litt tyngre de dagene du må måke deg ut av huset i 20 minusgrader og skrape frem bilen.. Uff, det må vi ikke tenke på enda... :P

Pendler du/dere daglig? 

Ha en god tirsdag :)

7 kommentarer

Hege

03.07.2012 kl.11:09

Jeg jobber i Asker og bor i Oslo, men litt i utkant av sentrum.. Reiser kollektivt og det tar faktisk en time.. så pendling er jeg vant til ;)

Dere blir nok fort vant til det.. :)

Line

04.07.2012 kl.09:15

Ja, jeg pendler også daglig, nesten dobbelt så lang som dere ;)

Men jeg sverger til buss, orker ikke tanken på å kjøre selv, stresse i kø osv på morgenen.

Liker å sove på bussen. Særlig om vinteren er det deilig å sette seg inn på varm, tørr buss og ikke være bekymret før føret osv.

Jeg synes pendling går kjempefint!! Har skrevet et innlegg om dette på bloggen:

http://pengebingen.blogspot.no/2012/06/livet-som-langpendler.html

Ps. Pendler samme retning som dere, bare litt lenger ;) Kjører jo forbi skiltet til tunet hver dag, da tenker jeg på dere siden jeg følger bloggen deres! Jeg prøver selv å fortelle venner og kjente at det er mange fordeler med å bo utenfor byen! Vår flytting var jo litt ekstrem, men det skyldes jo også at vi har familie og venner dit vi flyttet. Ellers er jo f.eks Bjertnestunet helt glimrende vil jeg tor! :)

Og gratulerer som nygifte!

bjertnestunet

04.07.2012 kl.10:45

Hege: Ja, ikke sant! Vi blir helt sikkert fort vant til det :)

bjertnestunet

04.07.2012 kl.10:49

Line: Høres lurt ut med buss også.. Går jo buss like herfra og inn til Oslo som jeg har tatt før. Tar under en time, så er man på plass :) Og som du sier; deilig å duppe av på bussen istedet for å kjøre selv i kø :)

Så bra at du inspirerer.. Vi gjør også det, så godt det går :) Det finnes mange fordeler ved å flytte ut av Oslo :)

Tusen takk, vi storkoser oss som herr og fru :)

Trude

13.07.2012 kl.20:23

Vi begynner pendlinga vår nå i August, når vi tar over vårt nye hus på Bjertnestunet, like bortenfor dere :) Gleder oss veldig! Siden vi er unge (23 og 24) reagerer våre venner med vantro over at vi velger å dra ut av byen å pendle innover, men jeg er sikker på at de kommer til å skjønne det når de kommer utover dit :)

Sees! Hilsen Trude :)

bjertnestunet

14.07.2012 kl.13:37

Trude: Åå, så koselig! Gleder meg til dere kommer :) Blir veldig hyggelig å ha jevnaldrene så nærme :)

Våre venner reagerte ganske likt, men bare vent til dere er på plass her! Er utrolig deilig! Pendlingen kommer til å gå problemfritt - veien blir bare kortere og kortere for hver gang :P

Vi sees - hilsen oss!

Trude

14.07.2012 kl.22:11

Ja, likte å se at dere bor der, slik at vi veit at det hvertfall er noen jevnaldrene i området! Vi flytter inn i midten av august, så da ser dere nok oss i vinkelhuset bortenfor dere ;-)

Gleder oss! Og det er vel verdt det, vi har kommet til den konklusjonen at å ha en tomt med uteplass, og så stort hus er mer verdt enn det en eventuell pendlervei vil skape av irritasjon ;-)

Gleder oss til å hilse på dere! Og Naala (vår lille japaner) gleder seg masse til å hilse på Apollo ;-) Sånn ære når det kommer byhunder til, da er det småbikkjer ;-) hehe...

Sees! Hilsen Trude og Tony

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits